Za pripravo domačega sladoleda iz samo 2 sestavin ne potrebujemo drage naprave za pripravo sladoleda. Potrebujemo samo sladko kondenzirano mleko in smetano za stepanje.

Kondenzirano mleko je kravje mleko z vsebnostjo vode, ki med pripravo izhlapi. Deluje kot sladilo, hkrati pa mehča sladoled. Če želite, da bi bil vaš domači sladoled manj sladek, lahko uporabite kondenzirano mleko z malo maščobe ali brez maščobe. Če takšno mleko pripravljate doma, nadomestite sladkor z naravnimi sladili, kot so javorjev sirup, med in nektar agave.

Najprej vsaj 2-3 minute stepamo smetano, ki pa ne sme postati čisto trda. Smetani nato dodamo kondenzirano mleko, pri tem pa pazimo, da sta obe sestavini dovolj ohlajeni. Sedaj sladoledu dodamo ekstrakt vanilije, ki je sicer neobvezna sestavina, vendar bo sladoledu dal prijeten okus. Ponovno stepamo 2-3 minute. Po želji lahko dodamo kateri koli drugi ekstrakt po lastni izbiri in tako ustvarimo celo paleto domačega sladoleda z različnimi okusi. Od klasične vanilije, do jagode, maline, breskve itd.

Sladoled lahko na sobni temperaturi počaka 15 minut, da se malce zmehča in ga lahko postrežemo, sicer pa je rok uporabe v zamrzovalniku do 6 tednov.

Za pripravo sladoleda uporabimo 2 skodelici smetane za stepanje, 400 ml kondenziranega mleka in 1 žličko ekstrakta po lastni izbiri.

(Povzetek članka po: https://www.biggerbolderbaking.com/homemade-ice-cream/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here