Obožujete maske za obraz? Potem morate preveriti top 5 poletnih mask, ki bodo poskrbele za lepo kožo obraza tudi v poletnih mesecih!

Kombinirana koža je koža, na kateri so določeni predeli suhi, drugi pa mastni.

V tem primeru je odlična izbira obrazna maska, ki vsebuje med, jogurt in rožno vodo. Vse sestavine zmešamo v enakih količinah (1 žlica vsake sestavine), jih nanesemo na obraz in pustimo delovati 15 do 20 minut, nakar kožo dobro speremo. Med in jogurt imata hladilni učinek na kožo, pomagata v boju proti suhosti in zagotavljata vlažnost. Rožna voda nadzoruje mastnost, koži pa daje posebno svežino. Deluje kot naravna zaščita pred soncem.

Maska iz ovsa in mandljev je prav tako odlična izbira v primeru kombinirane kože. Vzamemo približno 10 mandljev, ki jih namakamo v vodi čez noč. Naslednje jutro jih zmešamo v pasto, jim dodamo 1 žlico ovsa , 1 čajno žličko medu in po potrebi še jogurt. Mešamo, dokler ne dobimo gladke paste. Masko nanesemo na obraz in jo pustimo delovati 15 do 20 minut, nakar obraz speremo. Oves pomaga odpraviti odvečne maščobe s kože, mandlji pa nahranijo suho kožo.

Maska iz papaje in banane je še ena izmed odličnih mask, primernih za poletni čas. Zmešamo približno enako količino banane in papaje, dodamo žličko medu, vse sestavine dobro premešamo in masko nanesemo na obraz. Pustimo delovati, dokler se maska na obrazu ne zasuši, nato jo odstranimo.

Maska iz gline je kot nalašč za poletje. Glini dodamo rožno vodo, da bo koža dobila vlago, ki jo potrebuje. Masko nanesemo na obraz, počakamo, da se posuši, nato pa obraz speremo s toplo vodo.

Maska iz kumar je v negi kože brez dvoma nepogrešljiva. Potrebujemo polovico kumare, ki jo pretlačimo in ji dodamo žličko medu. Masko nanesemo na obraz in jo odstranimo po 15 do 20 minutah delovanja.

(Povzetek članka po: https://www.stylecraze.com/articles/summer-face-packs-for-combination-skin/#gref)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here