Katere so tiste stvari, ki jih moški naravnost sovražijo pri svojih ženah oziroma partnerkah? Gre za čudne, a hkrati zabavne razlike med moškimi in ženskami, ki ustvarjajo trenja v vsakem odnosu.

 • Moški sovražijo, ko se ženske dotikajo njihovih naprav.

Večina moških je zelo posestna glede stvari, ki jih vsakodnevno uporabljajo. Sovražijo, kadar stvari niso več na svojem mestu ali kadar so na njih povsem spremenjene osnovne nastavitve. V mislih nimamo le pametnih telefonov in ur, temveč tudi prenosne računalnike, GPS naprave in druge pripomočke. Vse to lahko v odnos prinese veliko nezadovoljstva.

 • Siljenje, da pokažejo svoja čustva.

Tudi moški so čuteča bitja, vendar svoje občutke najraje potlačijo. Kadar jih partnerke priganjajo, naj spustijo svoja občutja na plano, se lahko počutijo ogroženi. Obstajajo seveda izjeme – moški, ki radi govorijo o svojih občutkih in se z lahkoto odprejo.

 • Uporabljanje simpatičnih vzdevkov pred njegovimi prijatelji.

Ženska izraža svojo ljubezen do moškega tako, da ga kliče po vzdevku. Vendar pa ljubček, pikec, srček, mišek in drugi podobni vzdevki v njegovi družbi odpadejo. Naj bodo vzdevki še tako srčkani, moški jih pogosto dojemajo kot grožnjo njihovi moškosti in kot žalitev. Z vzdevki nenadoma izgine njihova moška podoba, kar je zanje mnogokrat nesprejemljivo.

 • Sovražijo, ko so prisiljeni iti ven.

Medtem, ko oni planirajo leni vikend, ženske planiramo zabaven večer. Moški cenijo svoj prosti čas in ne marajo, da jih nekdo sili početi nekaj, kar jim ni všeč. Mnogokrat se zgodi, da dekle želi oditi ven, on pa želi samo ostati pred televizorjem.

 • Pospravljanje umazanega perila.

Grda razvada pri moških, ki pa so užaljeni, kadar jih poprosimo, da stvari vendarle pospravijo za seboj. Ne, da ne marajo čistoče in jim je bolj všeč umazanija, temveč imajo radi svojo rutino, ki vključuje puščanje spodnjega perila in umazanih nogavic na tleh spalnice.

 • Moški ne želijo razpravljati o prihodnosti odnosa.

To običajno velja za pare, ki se srečujejo in še niso poročeni. Moški ne marajo, kadar ženske neprestano omenjajo poroko, kujejo načrte in postavljajo cilje odnosa. To nima nobenega opravka s fobijo pred zavezanostjo, gre zgolj za to, da se moškim zdi nepotrebno znova in znova razpravljati o prihodnosti odnosa.

 • Moški sovražijo ženske, ki postanejo odvisne od njih.

Povsem nedolžna prošnja za pomoč pri odpiranju konzerve se lahko sprevrže v pravo dramo. Moškim so namreč všeč ženske, ki se znajo lotiti stvari same, so pri tem iznajdljive in poskušajo stvari rešiti še preden poprosijo za pomoč.

 • »Soljenje pameti« med vožnjo.

Moški ne marajo trenutkov, ko jim njihove žene ali dekleta dajejo napotke, medtem ko sami vozijo. Prepričani so, da pri tem ne potrebujejo nobene pomoči. Če se slučajno zgodi, da se par med vožnjo na neznano destinacijo izgubi, bo on seveda okrivil njo, ker med vožnjo ni bila tiho.

 • Pomanjkanje časa.

Moški sovražijo, ko jim ženske očitajo, da zanje preprosto nimajo dovolj časa, saj so raje s prijatelji ali v svoji delavnici. Položaj se še posebej poslabša takrat, kadar moški najde čas za prijatelje, za svojo boljšo polovico pa ne.

 • Analiziranje situacij in pogovorov.

Moški radi vzamejo stvari takšne, kot so, ženske pa vsako stvar najprej analiziramo, zlasti kadar gre za pogovore in različne situacije v družbi. Moški ne razumejo skritega pomena v pogovorih.

 • Primerjanje z drugimi pari in odnosi.

Ženske mnogokrat primerjajo svoj odnos z odnosom nekoga drugega, kar pa gre moškim v nos.

 • Primerjanje njegovega avtomobila z avtomobilom nekoga drugega.

Za večino moških ima njihov avto ogromno opraviti z njihovim egom. Želijo, da ženske razumejo čudno vez, ki jo sami spletejo z avtomobilom.

 • Ni jim všeč, ko dekle ostane v stiku z bivšim partnerjem.

Fantje svojega ljubosumja ne kažejo, vendar pa jim zagotovo ni všeč, da je njihovo dekle v stiku z bivšim partnerjem, saj tega preprosto ne morejo razumeti.

 • Ni jim všeč pomanjkanje zanimanja za šport.

Tako kot ženske pričakujejo od moških, da se bodo zanimali za nakupovanje, moški pričakujejo, da bodo ženske razumele njihov hobi. V večini primerov gre za igranje ali gledanje športnih aktivnosti.

Takšne situacije mnogokrat pripeljejo do konfliktov, zato je dobro vedeti, česa moški ne marajo in kako se teh stvari lotiti drugače.

(Povzetek članka po: https://pairedlife.com/relationships/What-do-men-hate-about-women-Things-girls-do-that-guys-dont-like-in-a-relationship)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here