Tako kot spirulina, je tudi chlorella (klorela) sladkovodna alga, s katero si lahko pomagamo pri razstrupljanju. Za razliko od spiruline je chlorella enocelična sladkovodna alga in je ena najstarejših znanih vrst na našem planetu. Ima edinstveno sposobnost razmnoževanja (do 8× dnevno), zaradi česar je trajnostni vir hranil.

Klorela je vir klorofila, beljakovin, železa, magnezija in aminokislin, vendar je znana predvsem kot dodatek za razstrupljanje. Zaradi majhne velikosti in edinstvenih lastnosti se lahko veže na težke kovine in neželene kemikalije v telesu ter jih tako odstrani iz telesa.

Po njej pogosto posežejo bolniki, izpostavljeni sevanju in kemoterapiji in sicer z namenom, da bi zmanjšali kemično obremenitev telesa. Klorela razstrupi jetra, ne da bi iz telesa odstranila tudi mineralne snovi.

Z namenom razstrupljanja bi morali uživati klorelo dlje časa v manjših količinah, saj se lahko tako izognemo kopičenju težkih kovin v telesu.

Klorela podpira delovanje imunskega sistema

Klorela se ne uporablja le za razstrupljanje organizma, temveč tudi za spodbujanje delovanja imunskega sistema, kot pomoč prebavi in kot način za povečanje števila koristnih bakterij v prebavilih. Obstajajo tudi nezanesljivi dokazi o tem, da bi nam lahko klorela pomagala znižati visok krvni tlak in nivo holesterola v krvi, povečati energijo, zmanjšati pogostnost napadov astme in lajšati PMS.

V čem se klorela razlikuje od spiruline?
Obe algi imata enako barvo in okus, a med njima obstaja nekaj ključnih razlik.

  • Klorela je enocelična alga z jedrom, spirulina pa večcelična rastlina brez jedra.
  • Spirulina je večja od klorele.
  • Spirulina je cianobakterija, modro-zelena vrsta alge, klorela pa je zelena alga.
  • Obe sta odličen vir nukleinskih kislin, a jih klorela vsebuje skoraj 2× več kot spirulina.
  • Klorelo je potrebno obdelati, da jo lahko človeško telo prebavi.
  • Klorela vsebuje več klorofila kot spirulina.

Katero prehransko dopolnilo za razstrupljanje izbrati?

Prehransko dopolnilo s klorelo naj bo kakovostno ker lahko prehranska dopolnila nizke kakovosti vsebujejo živo srebro ali pa nimajo razpokane celične stene, zaradi česar so za telo neuporabna. Klorela naj bo 100% organsko pridelana in naj ne vsebuje GSO.

Klorela je na voljo v različnih oblikah – oblika prahu je primernejša za tiste, ki jih okus po algi ne moti, sicer pa raje posezite po tabletah ali kapsulah, ki vsebujejo to dragoceno algo.

(Povzetek članka po: https://wellnessmama.com/2719/chlorella-uses-benefits/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here