Tako, kot se toksini nabirajo v našem telesu, se nabirajo tudi v laseh. Da bodo lasje čisti, sijoči in z veliko volumna, jih moramo občasno razstrupiti. Kako to storiti, vam bomo predstavili v tem prispevku.

Različne vrste zelišč imajo različne učinke na lase – za svetlejše lase so primernejše kamilice, za temnejše pa je odlična izbira rožmarin. Kopriva je primerna tako za svetle, kot tudi za temne lase.

Imate svetle lase?

Uporabite 1/4 skodelice kamiličnih cvetov + 2 žlici listov koprive in 2 skodelici vrele vode.

Imate temne lase?

Uporabite 1/4 skodelice rožmarina + 2 žlici listov koprive in 2 skodelici vrele vode.

Zelišča najprej prekuhajte. Ko se voda ohladi, jo precedite. Uporabimo zelišča – 1 skodelico kot dodatek k glini in 1 skodelico za končno spiranje, v kombinaciji z 1 veliko žlico jabolčnega kisa.

Potrebujemo:
– 1 skodelico zeliščnega čaja ali vode,

– 3/4 skodelice bentonitne gline,

– 10 kapljic eteričnega olja po izbiri (sivka in rožmarin pospešujeta rast las).

Navodila za razstrupljanje las:
Bentonitna glina je bolj učinkovita, če pred uporabo ne pride v stik s kovino. Za doseganje najboljših rezultatov jo premešajte z leseno ali stekleno žličko. V nekovinsko posodo nalijte čaj in jabolčni kis. Počasi pričnemo dodajati glino in sproti mešamo. Nadaljujemo z dodajanjem gline, dokler ne dobimo gladke mešanice. Dodamo eterična olja in dobro premešamo. Masko za razstrupljanje lahko shranjujemo v zaprti posodi do 1 tedna.

Masko vedno uporabimo na mokrih laseh. Glino najprej nanesemo na korenine las in nadaljujemo, dokler ni z glino prekrita celotna površina las. Pustimo delovati 5-20 minut (glina naj se ne posuši!), nato lase speremo s toplo vodo ali skodelico čaja z 1 žlico jabolčnega kisa.

(Povzetek članka po: https://wellnessmama.com/9321/detox-your-hair/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here