Ste navdušeni nad browniji? V kombinaciji z avokadom so še posebej okusni!
Sestavine:
– 2 avokada,
– 4 jajca,
– 140 g temne čokolade v kosu,
– 1/3 skodelice kokosovega olja,
– 1/2 skodelice medu,
– 1/2 skodelice marantine moke,
– 1/2 skodelice mandljeve moke,
– 1/2 skodelice kakava v prahu + 3 žlice kakava za dekoracijo,
– 3 žlice užitnih cvetov za dekoracijo.
Postopek:
– Pečico segrejemo na 190°C. V pladenj položimo papir za peko.
– V majhni skledi pretlačimo oba avokada.
– Stepemo jajca, da postanejo puhasta. Dodamo avokadov pire in mešamo še 2 minuti.
– Čokolado zlomimo na manjše kose in jo segrejemo nad vodno kopeljo, da se stopi.
– Čokoladi dodamo še kokosovo olje.
– Mešanico čokolade in olja odstranimo z vira toplote in dodamo med.
– V večji skledi združimo obe vrsti moke in surovi kakav v prahu. Moko vmešamo v skledo z jajci in avokadom. Enako storimo z mešanico čokolade in kokosovega olja.
– Testo enakomerno nanesemo v pripravljen pekač.
– Pečemo 20 minut.
– Ko se pecivo ohladi, ga okrasimo s cvetovi in narežemo na manjše kose.
(Povzetek članka po: https://wellnessmama.com/369347/avocado-brownie/)