Včasih se nam zgodi, da imajo naši lasje slab dan. Zlasti takrat, kadar jih nismo imeli časa umiti in so sedaj videti mastni ali pa štrlijo na vse strani. Kako jih ukrotiti in drugim prikriti, da nam je zmanjkalo časa za nego las?

Brez nepotrebne panike! Tudi neumite in mastne lase lahko z nekaj preprostimi triki ukrotimo, da bomo kljub vsemu videti urejeni!Danes je zelo priljubljena uporaba suhih šamponov, za uporabo katerih nam ni potrebno umiti las. Starejši trik pa je uporaba otroškega pudra, ki ga podrgnemo med dlanmi in ga nanesemo na lasišče, zlasti na lasne korenine. Lasišče masiramo, dokler puder ne vpije vse maščobe. Po nanosu pudra lase dobro skrtačimo od korenov do konic.

Če trenutno nimate na zalogi niti suhega šampona, niti otroškega pudra, pa pridejo v poštev naslednje frizure:

  • Nizki čop oziroma figa,
  • figa na vrhu glave,
  • v lanskem letu zelo popularna pol figa (half bun),
  • klasični konjski rep, brez katerega preprosto ne moremo zgrešiti,
  • ena ali več kit (ribja kost in francoska kita sta odlična izbira).

V tem primeru se je potrebno izogibati spuščenim lasem, kadar so ti vidno mastni, saj še tako dobra frizura ne bo izpadla tako, kot bi morala.

V skrajnem primeru, kadar se nam mudi, si lahko na glavo poveznemo klobuk ali zavežemo rutico, kot so to počele ženske včasih, stilu pa nato prilagodimo še oblačila.

Če imate frufru, ga v primeru mastnih las raje spnite s sponko na stran ali na vrh glave.

Las se poskušajte čim manj dotikati – bolj, kot se jih dotikamo, bolj so videti mastni. Prav tako nikar na mastne lase ne nanašajte gela.

Nekaj trikov najdete tudi tukaj:

(Povzetek članka po: https://www.bustle.com/articles/68996-7-hairstyles-you-can-do-when-you-havent-washed-your-hair)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here