Se sprašujete, kakšna je razlika med čistilnim mlekom in tonikom za obraz in kakšna je pravzaprav njuna vloga?

Kaj je čistilno mleko in kako ga uporabljamo?

Čistilno mleko je praktično najboljša izbira v primeru suhe kože. Ima namreč zelo kremasto strukturo, zaradi katere se v kožo hitro absorbira in je ne izsuši. Zelo pomemben pa je pravilen način uporabe čistilnega mleka za kožo, ki ga nikoli ne nanašamo na krpico ali vato, temveč ga nanesemo neposredno na obraz. Prav tako je potrebno vedeti, da čistilno mleko nanašamo na neumito, torej suho kožo in ga nežno vmasiramo. Nanesti ga moramo toliko, da ga lahko še vmasiramo, pa se pri tem koža ne izsuši. Če je koža nenadoma suha, to pomeni, da smo ga nanesli premalo. Šele nato uporabimo krpico ali vato, s katero čistilno mleko odstranimo s kože, kožo pa nato umijemo in tako je pripravljena na nanos dnevne ali nočne kreme.

Uporabi čistilnega mleka se morajo izogibati tisti, ki imajo masten tip kože. Čistilno mleko namreč vsebuje olja in aktivne sestavine, ki bi lahko zamašile pore.

Kaj je čistilni tonik in kako ga uporabljamo?

Kadar za čiščenje kože uporabljamo izdelke, kot so mleko, gel in pena, moramo po čiščenju obraza nanesti še tonik, kar pa ne velja, če kožo negujemo z micelarno vodo.

Čistilni tonik ohranja ravnovesje kože in tako prispeva k zdravemu videzu kože. Naloga čistilnega tonika je, da kožo očisti, jo vlaži in neguje. Z njegovo uporabo kožo osvežimo, prav tako pa nam lahko pomaga pri odstranjevanju ličil z obraza.

Postopek čiščenja kože bi torej moral biti sledeč:

  • Na suho kožo nanesemo čistilno mleko, ki ga vmasiramo, preostanek pa obrišemo z uporabo krpice ali vate.
  • Po čiščenju kože oziroma pred nanosom ličil na kožo nanesemo tonik. V kolikor ga uporabljamo z namenom odstranjevanja ličil, ga lahko nanesemo na vato, sicer pa neposredno na obraz.

V večini primerov so toniki za razliko od čistilnih mlek izdelani na vodni osnovi, nekateri pa vsebujejo tudi manjše količine alkohola. V sestavi tonikov pogosto najdemo vlažilna sredstva in različne izvlečke, ne pa tudi maščob.

Uporaba čistilnega mleka in čistilnega tonika naj bi predstavljala popolno nego suhe kože.

(Povzetek članka po: https://bochery.com/2018/01/12/whats-the-difference-between-cleansing-milk-tonic-and-oxygenating-lotion/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here