Bliža se poletje, zato je sedaj pravi čas, da se seznanite s preprostimi triki, s katerimi lahko olepšamo videz oprsja. Nekateri izmed njih so povsem splošni, vendar jih premalokrat upoštevamo.

 • Zaščita pred soncem. Škodljivi UV žarki imajo na kožo zelo negativen vpliv, saj jo prezgodaj postarajo. Koža je videti starejša in upadla. Preden zjutraj zapustimo hišo, svojo kožo zaščitimo s kremo z zaščitnim faktorjem, nato pa nanos ponavljamo vsaki 2 uri. Pri tem ne pozabimo na občutljiv predel kože na oprsju. Zaščitni faktor 30 ali več je najboljša izbira.
 • Privoščite svoji koži piling. Piling je zelo pomemben za kožo obraza, potrebuje pa ga tudi koža v predelu oprsja. Pri tem je potrebno uporabiti nežnejši piling, saj lahko z grobimi pilingi poškodujemo občutljivo kožo. Piling si privoščimo 1× ali 2× tedensko, vendar ne pogosteje.
 • Vsakodnevno čiščenje kože. Pomembno je, da zlasti v poletnih mesecih s površine kože redno odstranjujemo umazanijo in olja, ki jih izloča koža. Pred spanjem uporabimo nežen izdelek za čiščenje kože, ki bo poskrbel za piling in bo očistil pore.
 • Večkrat dnevno si privoščite kratke prhe. Vroča prha je čudovit način sproščanja po napornem dnevu, vendar pa lahko vroča voda poškoduje kožo, čeprav tega ne opazimo. Naše telo proizvaja sebum, naravno zaščitno olje, ki nam pomaga zadrževati vlago v celicah. Privoščimo si raje hladnejšo prho.
 • Boj proti gravitaciji. Gravitacija med spanjem poskrbi, da se koža v predelu oprsja raztegne, kar povzroča nastanek gubic. To velja še posebej za tiste, ki spijo na boku. Kaj pa rešitev? Če se le da, poskušajte spati na hrbtu.
 • Redna telesna aktivnost. Vsaj trikrat tedensko bi si morali privoščiti 1 uro telesne aktivnosti. Hitra hoja, tek, plavanje, kolesarjenje – prav vsako gibanje je odlična izbira. Gibanje ni dobro le za srce, temveč tudi za kožo, ki bo dlje časa ostala mladostnega videza.
 • Redno vlaženje obraza. Ni skrivnost, da je izsušena in dehidrirana koža videti starejša. Z rednim, vsakodnevnim vlaženjem kože se tem težavam izognemo. Za doseganje najboljših rezultatov je smiselno že zjutraj uporabiti vlažilno kremo, katere učinek traja ves dan.
 • Redno uživanje sadja in zelenjave. Sadje in zelenjava delata prave čudeže na koži, saj popravljata kožne poškodbe od znotraj navzven. Koža nujno potrebuje vitamine in minerale, posegamo pa lahko tudi po super živilih (kivi, avokado, mandlji).
 • Popijte 8 kozarcev vode vsak dan. Vlaga je ključna sestavina naše kože. Odličen začetek je, če kožo vsako jutro in zvečer navlažimo s primerno kremo, vendar pa moramo uživati dovolj tekočine. Če imate težave s pitjem vode, si vodo pripravite v steklenici.
 • Spite vsaj 8 ur na noč. Kadar smo pod stresom, naše telo proizvaja več stresnega hormona kortizola, ki nima pozitivnega vpliva na kožo. Preveč kortizola v telesu vodi do vnetij, ki lahko razgradijo kolagen in elastin, zato koža izgubi svojo elastičnost.  
 • Omejitev vnosa alkohola v telo. Alkohol lahko v večjih količinah resno poškoduje kožne celice, poleg tega pa kožo dehidrira, kar se najprej pozna na obrazu in oprsju. Prav tako alkohol prispeva k tvorbi toksinov, ki otežujejo obnovo celic. Brez skrbi si lahko privoščite kozarec vina tu in tam, nikar pa s količinami ne pretiravajte.

(Povzetek članka po: https://www.siobeauty.com/blogs/news/decolletage-skin-care)

 

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here