Bučke uspevajo tudi v zahtevnih pogojih. Jih imate na svojem vrtu? Odlično! Iz njih lahko namreč pripravite okusen kruh brez glutena.

Bučke vsebujejo zelo malo kalorij, sladkorjev, ogljikovih hidratov in škroba, zaradi česar imajo nizek glikemični indeks, o katerem smo že pisali.

Sestavine:

  • 7 jajc,
  • ½ skodelice masla,
  • 2 žlici kokosovega olja,
  • 1 skodelica naribanih bučk,
  • 2 skodelici mandljeve moke.

Postopek:

  • Pečico segrejemo na 180°C. V pekač za kruh namestimo peki papir.
  • V večji skledi ubijemo jajca in jih dobro stepemo s pomočjo vilice.
  • K jajcem vmešamo stopljeno maslo, kokosovo olje in naribane bučke.
  • Dodamo mandljevo moko in maso dobro premešamo.
  • Maso za kruh nato prelijemo v pekač in pečemo približno 45-50 minut oziroma, dokler skorjica ne postane zlato-rjava.

(Povzetek članka po: https://wellnessmama.com/385859/zucchini-bread/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here