Zelenjavna juha, s katero boste shujšali, je barvita, ima prijeten okus, vsebuje pa le malo maščob in kalorij. Odlična izbira za kosilo ali vmesni obrok!

Bogata je z različnimi vrstami zelenjave. Vseeno pa se je potrebno zavedati, za zelenjavne juhe niso nekakšna čarobna formula za hujšanje, čeprav gre za odlično izbiro obroka, kadar se trudimo izgubiti odvečne kilograme. Če k temu pripišemo še redno telesno aktivnost in odrekanje »prepovedanim živilom«, bodo rezultati hitro tu.

Kaj potrebujemo za pripravo zelenjavne juhe za hujšanje?

  • 1 majhno čebulo, narezano na koščke,
  • 2 stroka česna, mleta,
  • 1 skodelico na majhne koščke narezanega korenčka,
  • 4 skodelice sesekljanega zelja (približno ¼ zeljne glave),
  • 1 skodelico zelenega fižola,
  • 2 papriki, narezani na majhne kose,
  • 6 skodelic goveje jušne osnove,
  • 2 žlici paradižnikove mezge,
  • 2 lovorova lista,
  • ½ čajne žličke timijana,
  • ½ čajne žličke bazilike,
  • poper in sol po okusu,
  • 2 skodelici brokolija, narezanega na manjše dele,
  • 2 skodelici narezanih bučk.

Navodila za pripravo:

  1. V velikem loncu na olju popražimo čebulo in nato še česen.
  2. Dodamo korenje, zelje in zelen fižol, nakar zalijemo z vodo. Kuhamo 5 minut, nato pa dodamo papriko, paradižnikovo mezgo, lovor in vse začimbe.
  3. Kuhamo 7 – 10 minut.
  4. Dodamo bučke in brokoli. Kuhamo še 5 minut oziroma dokler se bučke in brokoli ne zmehčajo.
  5. Preden postrežemo juho, iz nje odstranimo lovor.

(Povzetek članka po: https://www.livestrong.com/article/539016-how-to-lose-20-pounds-by-eating-soup/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here