Predstavljamo vam recept za okusno vegansko čokoladno tortico, ki jo bomo okrasili z banano in goji jagodami!
Sestavine:
Skorjica:
- 1 skodelica mandljev,
- 1 skodelica dateljnov.
Karamela:
- 1 skodelica dateljnov,
- ¼ skodelice vode,
- 1 žlica mandljevega masla.
Čokoladni puding:
- 1 avokado,
- ¼ skodelice kakava,
- 1 žlica mleka iz oreščkov (pripravite ga lahko tudi sami),
- ¼ skodelice nektarja agave ali ½ skodelice dateljnov in ½ skodelice vode,
Bananin sladoled:
- 3 zamrznjene banane,
- semena enega vanilijevega stroka,
Nadev iz goji jagod:
- ¼ skodelice goji jagod,
- 3 žlice nektarja agave,
- 1/8 skodelice vode
Postopek:
Skorjica:
- Mandeljne zdrobimo v mešalniku, dodamo dateljne in mešamo, dokler se obe sestavini ne zlepita. Maso namestimo na dno pekača.
Karamela:
- Sestavine damo v mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo gladke, goste in kremaste mase. Prestavimo v skledo. Enak postopek velja tudi za čokoladni puding in nadev iz goji jagod.
Sladoled:
- Banane in vanilijo premešamo v mešalniku. Dobimo gladko, kremasto maso, ki se bo po nekaj trenutkih spremenila v sladoled.
Sestava torte
Sladoled premažemo po masi, ki smo jo pripravili na dnu pekača. Nad plast sladoleda premažemo plast karamele (nekaj karamele lahko s pomočjo lopatice vmešamo v sladoled). Čez vse plasti pazljivo prelijemo čokoladni puding. Torto čez noč pustimo v zamrzovalniku.
Zjutraj jo odtajamo približno 20 minut, nato pa jo okrasimo z nadevom iz goji jagod, pod katerega lahko položimo tudi koščke banan ali sadja po želji.
Boste preizkusili?
(Povzetek članka po:http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/banana-chocolate-caramel-ice-cream-cake/