Če obožujete tako palačinke, kot bučke, potem vam bo zagotovo všeč recept, ki ga jeseni ne smete pozabiti preizkusiti! In kar je najboljše – za pripravo teh slastnih palačink ne potrebujemo moke, zato so idealna izbira za vse, ki ne prenašajo žitaric.
Sestavine:
- 2 jajci,
- ¼ skodelice bučnega pireja,
- 1/8 žličke cimeta v prahu,
- 1 žlica kokosovega olja.
Za serviranje lahko dodamo še med, javorov sirup, maslo ali sadno omako.
Postopek:
- Ponev za peko palačink segrejemo na srednje visoki temperaturi.
- Zmešamo jajca, bučni pire in cimet v prahu.
- V vročo ponev damo žlico kokosovega olja.
- Maso prelijemo v ponev in spečemo palačinke.
Iz pripravljene mase dobimo približno 8 manjših palačink. Ker ne vsebujejo moke, bodo nekoliko tanjše od klasičnih palačink.
(Povzetek članka po: https://wellnessmama.com/6660/pumpkin-pancakes/)