Če obožujete tako palačinke, kot bučke, potem vam bo zagotovo všeč recept, ki ga jeseni ne smete pozabiti preizkusiti! In kar je najboljše – za pripravo teh slastnih palačink ne potrebujemo moke, zato so idealna izbira za vse, ki ne prenašajo žitaric.

Sestavine:

  • 2 jajci,
  • ¼ skodelice bučnega pireja,
  • 1/8 žličke cimeta v prahu,
  • 1 žlica kokosovega olja.

Za serviranje lahko dodamo še med, javorov sirup, maslo ali sadno omako.

Postopek:

  • Ponev za peko palačink segrejemo na srednje visoki temperaturi.
  • Zmešamo jajca, bučni pire in cimet v prahu.
  • V vročo ponev damo žlico kokosovega olja.
  • Maso prelijemo v ponev in spečemo palačinke.

Iz pripravljene mase dobimo približno 8 manjših palačink. Ker ne vsebujejo moke, bodo nekoliko tanjše od klasičnih palačink.

(Povzetek članka po: https://wellnessmama.com/6660/pumpkin-pancakes/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here