Ricinusovo olje je že dolgo znano kot naravno sredstvo za lepoto. Ker ima naravne antibakterijske in protiglivične lastnosti, je super izbira za nego kože. Vsebuje veliko vitamina E, različnih mineralov, beljakovin ter koristnih maščobnih kislin omega-6 in-9.

Ricinusovo olje je nepogrešljivo naravno sredstvo za doseganje lepih las in trepalnic. Pomaga zmanjšati ali celo preprečiti izpadanje las, njegove protibakterijske in protiglivične lastnosti pa nam pomagajo pri okužbah, kot je folikulitis in pri prhljaju. Ricinolna kislina v ricinusovem olju pospešuje kroženje krvi po lasišču in s tem pospešuje tudi rast las.

Velikokrat kupujemo šampone, ki nam obljubljajo pospešeno rast las, poskusimo s striženjem las ob polni luni, zgodi pa se popolnoma nič. Ricinusovo olje lahko imamo vedno pri roki, poleg tega pa nam ni potrebno skrbeti, da si bomo z njim uničili lase ali trepalnice.

Kako uporabljamo ricinusovo olje?
Za zdravljenje lasišča zadostuje že zelo majhna količina ricinusovega olja. Potrebujemo zgolj nekaj kapljic tega dragocenega olja, da bi izkoristili vse njegove prednosti. Uporabljamo ga 1-2× tedensko (sicer ne škodi, če ga uporabljamo vsak dan, vendar s tem ne dosežemo boljših rezultatov). Lasje naj bodo pred nanosom ricinusovega olja vlažni, vendar ne mokri, saj tako dosežemo boljši učinek. Uporabimo lahko steklenico s pršilom in pred nanosom olja popršimo lase.

Dobro je, da ricinusovo olje po nanosu ostane na laseh nekaj ur ali najbolje čez noč. Težavno pa je lahko odstranjevanje ricinusovega olja s površine las. Pri tem je najbolje uporabljati naraven šampon. Če pa olje zares vztraja, si lahko pomagamo z jajcem, ki ga nanesemo na lase in dobro vmasiramo. Odvečno olje se bo razgradilo, pa tudi jajce je koristno za naše lase, saj vsebuje številna hranila.

Kaj še moramo vedeti?

Če imate občutljivo kožo, se najprej dobro prepričajte, da ricinusovo olje na koži ne bo povzročilo reakcije. Manjšo količino nanesite na predel zapestja in počakajte nekaj minut. Če se pojavita srbečica in rdečica, potem je bolje, da se uporabi ricinusovega olja izognete.

Vzrok za prekomerno izpadanje las se lahko skriva v porušenem hormonskem ravnovesju (jemanje kontracepcijskih tablet) ali v pomanjkljivi prehrani, ki ne vsebuje dovolj vitaminov in mineralov.

Za boljši učinek lahko ricinusovemu olju dodamo še žličko arganovega olja ali jojobinega olja. In če niste navdušeni nad vonjem/uporabo ricinusovega olja, ne skrbite. Na enak način lahko uporabite tudi kokosovo olje, ki bo prav tako poskrbelo za lepe, sijoče, močne in dolge lase.

(Povzetek članka po: https://wellnessmama.com/35706/castor-oil-hair/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here