Akne, gubice in temni kolobarji pod očmi lahko poskrbijo za utrujen videz, kljub temu, da se sicer počutimo spočiti. Na tržišču je ogromno izdelkov, s katerimi si lahko pomagamo pri odpravljanju omenjenih nadlog, vendar je naravni način nege kože še vedno najboljša izbira. V tem zanimivem članku preverite, kako si lahko z obrazno masko iz kurkume pomagamo do bolj spočitega videza.

Kurkuma je rumeno obarvana začimba, ki ima antioksidativno delovanje. Zaščiti nas pred poškodbami, ki nastanejo zaradi delovanja prostih radikalov. Posledice se običajno najprej pojavijo na koži, ki je naš največji, a hkrati tudi najbolj obremenjen organ.

Učinkovita je pri zdravljenju aken, odpravljanju gub in temnih kolobarjev pod očmi. Zaradi protivnetnega delovanja nam lahko pomaga pri zmanjševanju vnetja in bolečine.

Pri negi kože si lahko pomagamo tudi z drugimi naravnimi sestavinami.

Med je odlično sredstvo za vlaženje kože na naraven način. Ima protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati rdečino in vnetje, pogosta simptoma, ki se pojavita skupaj z aknami. Koža postane gladka in mehka.

Kokosovo olje ima antibakterijske in antioksidativne lastnosti. Je odlično sredstvo za ohranjanje mladostnega videza kože.

Jogurt vsebuje mlečno kislino, ki s površine kože odstranjuje odmrle kožne celice, pomaga pa nam tudi pri zmanjševanju videza gub. Ohranjuje normalen pH kože.

Potrebujemo:

  • 1-3 čajne žličke organsko pridelane kurkume v prahu,
  • 1 žlico navadnega jogurta,
  • 1 čajno žličko medu po lastni izbiri,
  • 1 čajna žlička ekstra deviškega kokosovega olja.

Postopek priprave:

  • Jogurt dodamo v skledo.
  • Dodamo tudi žličko medu in kokosovo olje.
  • Na koncu dodamo še kurkumo in dobro premešamo.
  • Mešamo, dokler ne dobimo gladke paste.

Pripravljeno masko nanesemo na čisto kožo obraza in pustimo delovati 30 minut. Nato jo speremo s pomočjo tople vode in čiste krpice.

(Povzetek članka po: http://www.top10homeremedies.com/diy-homemade/diy-turmeric-face-mask-for-acne-wrinkles-scars-dark-circles.html)

Postopek priprave maske iz kurkume si lahko ogledate tudi v spodnjem videu:

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here