Se tudi vi ne morete upreti čokoladi? Potem vam bo čokoladna maska za obraz zelo všeč! Čokolada ni le okusen posladek, temveč je lahko tudi odlično sredstvo za nego kože in las. Iz čokolade v prahu si lahko namreč pripravimo suh šampon za lase, ki je primeren za nego mastnih las. Prav tako pa si lahko iz čokolade pripravimo tudi čokoladno masko za obraz in upamo, da bo na obrazu ostala toliko časa, kot mora. Če ste ljubitelj čokolade, potem se lahko zgodi, da bo maske okrog ust nenadoma zmanjkalo…

Glavno vlogo pri pripravi te okusne maske ima kakav v prahu. Poznamo ga po visoki vsebnosti antioksidantov, magnezija, selena, mangana, cinka, bakra, kalija, fosforja, železa, kalcija, pantotenske kisline, folata, B6, niacina in riboflavina. Vse snovi preprečujejo nastanek poškodb, ki jih na naši koži povzročajo prosti radikali. Kofein v kakavu pospešuje cirkulacijo in zmanjšuje rdečico. Teobromin je še eden izmed antioksidantov v kakavu, ki sicer deluje malce manj stimulirajoče kot kofein, vendar kljub temu pospešuje pretok krvi skozi kožo. Teobromin lahko našo kožo zaščiti pred močnim soncem in celo pred rakom.

Ta čokoladna maska je popolnoma užitna, zato ne skrbite, če se ji ne boste mogli upreti.

Prednosti posameznih sestavin:
Čokolada in banana sta odlična kombinacija, kadar gre za okus, pa tudi, kadar si iz njiju pripravimo doma narejeno masko za obraz. Banane vsebujejo ogromno vitamina C, B6, folata, riboflavina, magnezija, kalija, mangana in niacina. Vsebujejo tudi različne polifenolne antioksidante, ki ščitijo naše celice in ohranjajo kožo mladostno.

Jogurt je pogosta sestavina doma narejenih mask za obraz. Vsebuje probiotike, kalcij, vitamine A, D, B12 in B2 ter fosfor.

Med je pogosta sestavina v izdelkih za nego kože, saj kožo pomirja in jo ščiti pred bakterijami. Je odlično sredstvo za nego kože, ki je nagnjena k nastajanju aken. Deluje protivnetno, čisti pore in s površine kože odpravlja madeže. Prav tako deluje tudi vlažilno in preprečuje nastanek gubic.

Potrebujemo:

  • 2 žlici kakava v prahu,
  • 1 žlico jogurta,
  • 1 žlico medu,
  • ¼ banane.

S pomočjo vilice dobro pretlačimo banano in ji dodamo vse ostale sestavine. Pripravljeno čokoladno masko za obraz lahko nanesemo na čisto kožo obraza in vratu in pustimo delovati vsaj 20 minut. Pomembno je, da se vsaj poskušamo zadržati, da se ne bi oblizovali. Po 20 minutah masko preprosto speremo z obraza z uporabo tople vode, obraz nežno obrišemo (brez drgnjenja) in nanj nanesemo vlažilno sredstvo, ki ga običajno uporabljamo.

(Povzetek članka po: https://wellnessmama.com/267136/chocolate-face-mask/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here