Pranje perila je lahko velik finančni zalogaj, sploh, če je vaša hiša polna ljudi. Včasih je potrebno perilo oprati vsakodnevno. Ne obstaja noben način, s katerim bi se rešili te nadloge, obstaja pa nekaj nasvetov, s pomočjo katerih lahko pri pranju perila privarčujemo.

  • Namesto sušilnika uporabljajte vrv

Ta nasvet zagotovo ne bo prišel prav nekomu, ki živi v manjšem stanovanju, saj je v tem primeru nakup sušilnika najboljša odločitev. Če pa imate nekaj prostora na balkonu ali terasi, potem je vrv za obešanje perila odlična rešitev, s katero lahko tudi privarčujemo.

  • Izdelajte svoj pralni prašek

Cene pralnih praškov iz dneva v dan naraščajo. Poiščite recept za izdelavo doma narejenega pralnega praška, ki bo prav tako učinkovit kot pralni prašek iz trgovine. Vseboval bo manj kemikalij, poleg tega pa boste privarčevali!

  • Nakup dobrega pralnega stroja

Seveda je v dober pralni stroj potrebno vložiti precej denarja, vendar se nam finančni vložek hitro obrestuje. Z manjšo porabo vode in električne energije se vam bo denar, vložen v nakup pralnega stroja hitro povrnil. Številni novi pralni stroji omogočajo pranje večjih količin perila naenkrat, zato boste prihranili tudi čas.

  • Mehčalec za perilo

Kot mehčalec za perilo uporabite kis. Je cenejši od precej dražje različice – mehčalca, ki vsebuje močne kemikalije. Kis tkanino zmehča in odstrani neprijetne vonjave.

  • Poskrbite, da bo pralni stroj poln

Če pralnega stroja ne napolnimo do mere, ki jo dovoljuje proizvajalec, bomo porabili dvakrat več časa, večji pa bodo tudi stroški pranja. Seveda moramo paziti, da pralnega stroja ne preobremenimo, saj oblačila morda ne bodo ustrezno oprana. Če oblačila sušite v sušilnem stroju, boste morali neprestano ponavljati cikle pranja in cikle sušenja.

  • Pranje perila z mrzlo vodo

Pranje perila z mrzlo vodo je najbolj učinkovit ukrep, če želimo prihraniti denar. S tem bistveno zmanjšamo stroške energije, ki je potrebna za pranje perila. Seveda vroča voda uniči bakterije, vendar pri večini oblačil to ni potrebno.

  • Oblačila perite manj pogosto

Mnogokrat s pranjem oblačil pretiravamo in jih peremo pogosteje, kot je dejansko potrebno. Namesto, da v pralni stroj dodajamo čisto perilo (samo zato, da lahko operemo umazano perilo) je bolje, da pranje odložimo, saj se bo do naslednjega pranja zagotovo nabralo precej umazanih oblačil.

(Povzetek članka po: http://thehappyhousewife.com/home-management/7-ways-to-save-on-laundry/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here