Nakup hrane lahko predstavlja velik pritisk na proračun družine, vendar pa se mu seveda ne moremo izogniti. Obstaja pa veliko načinov, s pomočjo katerih lahko pri nabavi hrane tudi privarčujemo.

  • Reklame

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki reklame vztrajno mečejo v koš, preden jih sploh preverijo? Morda se boste tega odvadili po prebiranju prvega nasveta, s pomočjo katerega lahko pri nabavi hrane privarčujete denar. Reklame so nam danes dostopne tudi na spletu, zato jih lahko preverimo kadarkoli želimo.

Trgovine izdelke, ki se slabše prodajajo, pogosto ponudijo po akcijski ceni. Na ta način želijo pritegniti kupce, da pridejo prav v njihovo trgovino. Če niste »na tekočem« o izdelkih v akciji, lahko spregledate priložnost za prihranek!

  • Kuponi

Kuponi so precej bolj popularni v Ameriki, vendar pa so na voljo tudi pri nas. Izrežemo jih lahko iz revij ali pa jih natisnemo na spletu. Naslednjič, ko boste v reviji zagledali kupon za določen izdelek ga izrežite – morda ga boste potrebovali že v naslednjih dneh. Izkoristite priložnost za prihranek! Naj vas opozorimo, da kupovanje izdelkov samo zaradi popusta s kuponom ni pametno, saj lahko izdelku poteče rok. Kupite samo tisto, kar zares potrebujete.

  • Kartice

Številne trgovine nudijo kartice, s pomočjo katerih lahko zbiramo točke in izkoristimo akcije. Služijo lahko tudi kot prihranek pri točenju goriva. Tudi vi večje nakupe opravljate samo v izbrani trgovini? Zagotovite si njihovo kartico in tako izkoristite akcije, s katerimi boste prav tako privarčevali pri nabavi hrane.

  • Ne obiščite trgovine samo zato, ker ste na poti domov lačni

Hitri prigrizki običajno niso zdravi, poleg tega pa že samo z obiskom trgovine tvegamo, da kupimo tudi druge izdelke. Pritegnejo nas lahko tudi akcijske cene. Pametno je, da si pred nakupovanjem hrane naredimo seznam živil, ki jih potrebujemo in se seznama tudi pozneje v trgovini strogo držimo. Ne kupujmo izdelkov po akcijski ceni, če jih sploh ne potrebujemo.

  • Kupujte hrano v sezoni

Hrana je izven svoje sezone precej dražja. Če jo kupujemo samo v času sezone, lahko zanesljivo prihranimo denar.

  • Zamrznjena, suha in konzervirana hrana

Naslednjič, ko boste kupovali sestavine za določen recept, izbirajte zamrznjeno, suho in konzervirano hrano. Je cenejša kot sveža hrana, poleg tega pa so takšna živila običajno zamrznjena, konzervirana ali posušena na vrhuncu svoje zrelosti, zato so bogata s hranili. Seveda to ne velja za vse vrste živil.

(Povzetek članka po: http://thehappyhousewife.com/home-management/8-ways-to-save-money-on-your-food-budget/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here