Napitki so nepogrešljiv dodatek kadar govorimo o razstrupljanju in čiščenju telesa. Preverite 5 odličnih napitkov, ki si jih lahko pripravite za detox telesa.

 

Kislo jabolko

Potrebujemo:

3 žlic jabolčnega kisa

1 liter vode

1 limona

Jabolčni kis, limonin sok in vodo premešamo. Najprej na tešče popijemo 2 dl pripravljene mešanice. Preostanek si razporedimo čez dan najbolje 30 minut pred obrokom.

Jabolčni kis in limona vsebujeta naravne kisline, ki uničujejo gnilobne bakterije v črevesju.

 

Topli čaj

Med tople napitke za razstrupljanje telesa prištevamo predvsem zelene čaje izjema je samo ingver. Od zelenih čajev sta najboljša izbira zeleni  ali koprivin čaj.

Zeleni čaj je bogat z antioksidanti in grenčinami, ki spodbuja prebavo in presnovo. Čaj iz kopriv spodbuja prebavo in izločanje seča. Ingver pa zdravi razjede in lajša želodčne težave.

Zelenica

Potrebujemo:

sok kislega zelja

Sok kislega zelja uživam z vodo v razmerju 1:1.

Kislo zelje vsebuje  idealno kombinacijo bio snovi,  ki pozitivno učinkujejo na prebavni proces, uničujejo glivice in pomagajo pri razstrupljanju organizma.

 

Detox voda

Potrebujemo:

1 pomarančo

1 grenivko

2 limoni

Svežo meto

½ mž kurkume

2 litra vode

Vse agrume dobro operemo ali jih pustite namakati v vodi vsaj 1 uro. Nato jih narežite na tanke rezine, dodamo kurkumo in meto ter prelijemo s 2 litroma vode. Pustimo stati 12 ur. Pijemo na tešče ali pred obrokom.

 

Koprivin napitek

Potrebujemo:

Koprivin sok

2 dl vode

Algi Spirulina in Chlorella

Vse sestavine damo v mešalec za pripravo smootijev. Popijemo za zajterk ali nadomestilo za dopoldansko malico. Alge delujejo na telo vitalno, kopriva pa prečiščevalno, skupaj sta prava prebujevalca dneva.

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here