Živimo v časih, v katerih nas proizvajalci vsak mesec okupirajo z novimi izdelki na prodajnih policah. To velja predvsem za kozmetiko. V nakup nas poskušajo prepričati že z embalažo. Priznati moramo, da jim to včasih tudi uspe, kajne? Žal pa smo včasih tako zatopljeni v občudovanje privlačne embalaže, da sestavin, ki jih kozmetika vsebuje, sploh ne preberemo. Tudi če jih, ne vemo natanko kaj pomenijo ali jih celo sploh ne znamo izgovoriti. Zakaj bi torej uporabljali nekaj, kar lahko našemu obrazu bolj škodi kot koristi?

Čistilo za obraz si lahko izdelate doma iz popolnoma naravnih sestavin. Zanj boste odšteli precej manj denarja.  Vse več je kožnih bolezni, kot so ekcem, luskavica in druga kožna vnetja. Koža vam ne bo preveč hvaležna, če boste v takšnih stanjih nanjo nanašali še već kemikalij.

Vas zanima, kaj je rešitev? Mandeljevo olje. Vsebuje esencialne maščobne kisline, ki jih telo nujno potrebuje, vendar jih samo ne zna izdelati. Blagodejno vpliva na vnetja, deluje protibakterijsko, pomiri ekcem in luskavico, odpravlja akne in zmanjša mastnost kože. Podobno deluje tudi rožna voda. Številni vitamini in antioksidanti, ki jih vsebuje, bodo upočasnili staranje kože in vaš obraz bo kar zasijal. Bi tudi vi radi, da je koža vašega obraza lepa in sijoča?

Kaj potrebujete:

  • mandeljevo olje,
  • blazinice vate,
  • muslin krpico (po uporabi jo je potrebno oprati),
  • razpršilo rožne vode (lahko ga kupite v trgovini, bolje pa je, če ga izdelate sami).

Ko imate vse potrebne sestavine, s toplo vodo navlažite blazinico vate. Na blazinico kanite približno tri kapljice mandeljevega olja. Obraz nežno obrišite z mandeljevim oljem. Ne pozabite na kožo vratu. Nato navlažite s toplo vodo še muslin krpico, jo položite na obraz in pustite delovati 5 – 10 sekund. Postopek ponovite tudi na vratu. Naslednji korak je, da po obrazu razpršite rožno vodo. Za konec kanite dve kapljici jojobinega olja na dlani in olje nežno vtrite v kožo obraza in vratu.

Postopek ni zahteven, ne bo vam vzel veliko časa, koža pa vam bo hvaležna, da ste se odpovedali uporabi škodljivih kemikalij. Prijatelj in znanci bodo kmalu opazili spremembo na vašem obrazu, vi pa boste deležni številnih pohval, zato boste s svojo odločitvijo uporabe naravne kozmetike izjemno zadovoljni. Izjemno ponudbo mandljevega olja lahko preverite tukaj >>.

Mandeljevo olje, Bioforma-500x500

2 KOMENTARJI

    • Pozdravljena ga. Ivana, žal je tako v kozmetičnih vodah. Vam pa zato mi nudimo naravne rešitve do prečudovite kože. Javite, kako vam ustreza.

      Lep pozdrav, Anja 🙂

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here