V vročih dneh se lahko ohladite tudi z osvežilnimi spreji. Ali veste, kako jih pripraviti?


Potrebujete le 3 naravne sestavine, ki so prijazne do kože:

  • Aloe vera  – je naravno protivnetno sredstvo. Deluje vlažilno, vendar ne pušča občutka mastne kože. Primerna je za vse, ki imajo normalno ali rahlo mastno kožo. Bogata je s hranilnimi snovmi in antioksidanti, zato se pogosto uporablja za pripravo anti-age izdelkov za nego kože.
  • Nepozebnik – je naravni antiseptik, ki kožo ohladi. Običajno se uporablja pri težavah z ogrci in aknami oziroma z mastno kožo. Zaradi njegove sposobnosti, da krči krvne žile in zmanjša vnetje ga pogosto uporabljajo za zdravljenje hemoroidov.
  • Eterično olje poprove mete – to sestavino je priporočljivo izpustiti, če pripravljamo sprej za nosečnice in otroke. Poprova meta daje koži občutek hladu. S sestavino ne smemo pretiravati, raje uporabimo prav takšno količino, kot je zapisana v navodilih za pripravo spreja.


Navodila za pripravo
Potrebujete:

  • ¼ skodelice gela aloe vere (gel naj bo naraven, brez dodatkov),
  • ¼ skodelice nepozebnika (naj bo naraven, brez dodatkov),
  • 2-3 kapljice eteričnega olja poprove mete (dodate lahko tudi 10 kapljic eteričnega olja sivke).

 

Vse sestavine premešajte in jih hranite v steklenici s pršilom. Steklenico tresite, da se sestavine zares dobro premešajo. Sprej uporabite za hlajenje kože v vročih dneh. Uporabite ga lahko tudi tako, da z njim neposredno popršite ugrize insektov ali sončne opekline.

 

Ste vedeli, da je Aloe Vera Gel primeren tako za uživanje, kot uporabo na koži? Preverite kakovostno ponudbo TUKAJ >>

(Povzetek članka po: http://wellnessmama.com/57823/essential-oil-cooling-spray/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here