Zadnjič nutella, tokrat twix, kaj bo pa naslednjič? To naj ostane zaenkrat še skrivnost, vam pa lahko izdamo, da bo ponovno nekaj pregrešno dobrega.

Hrana, katera nas obkroža, ima velik vpliv na naša življenja. Počutimo se izvrstno kadar pojemo nekaj kar imamo radi, saj nam da občutek, da lahko dosežemo karkoli v življenju. Presežek sicer poznamo, kje se skladišči, a kaj, ko je tako dobro. Bi poskusili zdravo različico? Mi smo jo že. Lahko vam povemo, da se res da primerjati z originalom – v okusu ga zdrava različica premaga!
PRIPRAVA (za 12 piškotov)
– Polovica skodelice bele riževe ali ajdove moke;
– Polovica skodelice tapioke (ali skodelico chia semen);
– 2 žlici sladkorja (lahko uporabite trsnega, navadnega ali kokosovega);
– 3 žlice masla (lahko je navadno ali kokosovo, po želji);
– 3 žlice deviškega kokosovega olja;
– 1 žlica lanenih semen, spojenih z dvema žlicama vode (pustimo stati 5 minut pred uporabo);
– ter 1 žlico vanilijevega ekstrakta.
– 2 pekača
– peki papir
– mešalnik
– kanček dobre volje

KARAMELA:
– Približno 6 datljev;
– 3 žlice masla (po vaši izbiri);
– 1 čajna žlička vode;
– ter ščepec soli.

ČOKOLADNI PRELIV
– Čokolada. Po občutku. Mi smo izbrali tisto z 80% kakava.

POSTOPEK:
Segrejte pečico na 170°C. Pekač obložite s peki papirjem. Postavite na stran. V srednje veliko skledo dajte prve tri sestavine (moka, tapioka sladkor) in mešajte tako dolgo, da bodo sestavine spojene. Nato dodajte maslo, kokosovo olje, lanena semena in vanilijev ekstrakt. Mešajte z mikserjem do gladke mase.

Oblikujte maso v 12 palčk, katere naj bodo dolge približno 10 centimetrov. Najlažje bo palčko oblikovati tako, da prvo oblikujete kroglico, potem pa preoblikujte v obliko svajlka  in ga po končanem gnetenju dajte na že pripravljen pekač. Pripravljene piškote dajte za 10-15 minut v že ogrevano pečico. Odstranimo jih takrat, ko pozlatijo. Ohladite. V tem času pripravite maso za karamelo – vse sestavine dajte v mešalnik. V kolikor je masa preveč oprijemljiva, lahko dodate kanček vode.

Ko so piškoti ohlajeni, jih namažite po vrhu s karamelo in jih dajte na novo pripravljen pekač. Pripravljene piškote z karamelo dajte v skrinjo in jih pustite počivati vsaj 10 minut, da se primerno strdi. Ta proces je priporočen predvsem zaradi namakanja piškotov v čokolado.

Stopite čokolado v mikrovalovni ali nad paro. Ko bodo piškoti primerno strjeni, jih enega po enega namakajte v čokolado. Končane pospravite na podlago, katero boste kasneje dali v skrinjo, kjer naj ostanejo vsaj 15 minut, preden jih boste zaužili. Verjamem, da je čakanje težko, a se splača.

Sladek pozdrav,
Anja Š.

Iščete kvalitetna lanena semena in deviško kokosovo olje? Potem ste vabljeni, da preverite našo kakovostno ponudbo s kliki na izdelke TUKAJ >>

Lanena semenaBio kokosovo olje, 500 ml-500x500

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here