Tudi vaša prehrana vsebuje preveč kalorij in premalo hranil? Priprava prigrizkov s pravim razmerjem hranil in dovolj kalorijami nam lahko pomaga pri izgubi odvečne telesne teže. Beljakovine v kombinaciji z vadbo prispevajo k rasti mišične mase, vlaknine pa poskrbijo za boljšo prebavo. Preverite, katere kombinacije živil sestavljajo popolne prigrizke, ki nam pomagajo shujšati!

  • Jabolko in posneto mleko

1 veliko jabolko in 1 skodelica posnetega mleka vsebujeta 10 g beljakovin in 5 g vlaknin, vsega skupaj pa nekaj več kot 200 kalorij.

  • Avokado in skuta

Odlična kombinacija sadja in mlečnega izdelka z bogatim, kremastim in malce slanim okusom. Avokado prerežemo na polovico, odstranimo peško in prostor napolnimo s skuto. Zaužili bomo 200 kalorij, 9 g beljakovin in 7 g vlaknin.

  • Tuna iz pločevinke in polnozrnati kreker

Za vse, ki ne marajo mleka, je tuna odličen vir beljakovin in zdravih omega-3 maščobnih kislin. Zaužili bomo približno 200 kalorij, 3 g vlaknin in 20 g beljakovin.

  • Sadni smoothie

Za pripravo tega smoothija potrebujemo katero koli vrsto proteinov v prahu, jogurt z nizko vsebnostjo maščob, zamrznjene jagode in med. Izbiramo lahko med borovnicami, jagodami, malinami in robidami, smoothiju pa dodamo tudi malce vode. Zaužili bomo samo 139 kalorij, 9 g beljakovin in 4 g vlaknin.

  • Šparglji in trdo kuhano jajce

Šparglji so bogati z vlakninami, jajca pa so odličen vir beljakovin. Poleg tega so šparglji znani kot naravni afrodiziak, saj vsebujejo vitamina B6 in E. Potrebujemo 15 špargljev (kuhanih ali surovih) in 1 jajce. Zaužili bomo 126 kalorij, 11 g beljakovin in 6 g vlaknin.

  • Ledeni čaj z meto

Ledeni čaj z meto si lahko pripravimo kar sami. Skuhamo zeliščni ali sadni čaj po lastni izbiri in mu dodamo nekaj metinih listov, nato počakamo, da se čaj ohladi. Izberemo lahko tudi zeleni čaj, ki dokazano pomaga kuriti odvečne maščobe!

  • Zeleni čaj z začimbami

Ste vedeli, da lahko okus zelenega čaja popestrimo, če mu dodamo kakšno začimbo? Poskusite lahko s kajenskim poprom, limono, agavinim nektarjem, odlična izbira pa so tudi ledene kocke.

  • Korenčkova juha z ingverjem

Korenčkovo juho z ingverjem si lahko pripravimo nekaj dni vnaprej in tako nimamo popolnoma nobenega dela s pripravo obroka. Vsebuje ogromno vlaknin iz antioksidantov iz korenčka, pa tudi vitamin A, ki zmanjšuje tveganje za nastanek srčnega napada, zaščiti vid in nas varuje pred določenimi vrstami raka. Z eno porcijo zaužijemo 100 kalorij in 7 g vlaknin.

(Povzetek članka po: http://www.health.com/health/gallery/0,,20682477,00.html#sunflower-lentil-spread-with-pita-bread-1)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here