Uživanje jabolčnega kisa je eden izmed najbolj priljubljenih načinov za zmanjšanje telesne teže, zmanjšanje maščobe na trebuhu in izboljšanje splošnega zdravja ter dobrega počutja.

Jabolčni kis je naravni pripomoček, ki ima ogromno koristi za zdravje. Je kis iz jabolk, sladkorja in kvasa, ki se tradicionalno uporablja za pripravo solatnih prelivov

Kako jabolčni kis deluje?

Jabolčni kis deluje tako, da stabilizira raven sladkorja v krvi. Stabiliziranje krvnega sladkorja vodi k bolj pravilnemu ohranjanju prehranjevalnih vzorcev in lahko prepreči hrepenenje po uživanju večjih količin hrane čez dan. Kis pomaga tudi pri izgubi teže in sicer tako, da daje občutek polnosti po zaužitju. V švedski študiji je bilo ugotovljeno, da so se posamezniki, ki so zaužili jabolčni kis skupaj s hrano, počutili bolj zadovoljni od tistih, ki tega niso prakticirali. Poleg tega jabolčni kis pospešuje presnovo in deluje kot naravni zaviralec apetita.

Na kakšen način ga uporabljamo?

Za doseganje optimalnih rezultatov hujšanja z jabolčnim kisom je priporočljivo piti 30 ml na dan, pomešano z vodo. Jabolčnega kisa nikoli ne pijemo nerazredčenega, saj gre za kislino, ki lahko poškoduje tako zobno sklenino in dlesni, kot tudi notranjost želodca. Izbrati moramo dovolj kakovosten jabolčni kis, ki vsebuje dobre bakterije. Tak jabolčni kis je nepredelan in bo videti moten. Če ne prenesemo okusa jabolčnega kisa, lahko na začetku uživanja vodi in kisu primešamo še žličko medu. Če želimo shujšati, moramo pred vsakim obrokom popiti kozarec vode, v katero smo primešali 1-2 čajni žlički kakovostnega jabolčnega kisa.

Jabolčni kis ni namenjen le hujšanju

Jabolčni kis ima ogromno koristi za zdravje:

  • V pomoč je lahko bolnikom s sladkorno boleznijo, saj uravnava raven sladkorja v krvi. Ker lahko po obrokih zmanjša raven glukoze v krvi, je le-to potrebno redno spremljati.
  • Jabolčni kis ima pozitiven vpliv na zdravje kože in nohtov, zahvaljujoč anti-bakterijskim in anti-glivičnim lastnostim.
  • Ima velik vpliv na izboljšanje zdravja in delovanja črevesja, saj pomaga uravnavati prebavo in lajša prebavne motnje.

(Povzetek članka po: https://www.express.co.uk/life-style/diets/972829/apple-cider-vinegar-weight-loss)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here