Chia semena so bogat vir hranilnih snovi, ki koristijo našemu telesu v vseh pogledih. Uživanje chia semen je odličen način za preprečevanje nastajanja vnetij v telesu, hkrati pa nam lahko semena pomagajo olajšati tudi prebavo. Olje chia semen lahko uporabimo v pripravi kozmetike – tudi doma!

Chia semena se uporabljajo že stoletja – tako v namen prehrane, kot tudi v namen priprave kozmetike. Iz debelega črevesja odstranjujejo toksine, preprečujejo nastanek aken, upočasnjujejo nastajanje gub, prispevajo k lepim, sijočim in močnim lasem – imajo toliko super in koristnih lastnosti, da bi težko opisali vsako izmed njih.

Ta odlična obrazna maska iz olja chia semen je odličen način, kako poskrbeti za zdravo kožo in hkrati upočasniti nastajanje gubic. Gre za povsem naravne sestavine, ki naše kože ne obremenjujejo s toksini, poleg tega pa jo očistijo, nahranijo in navlažijo. Ker so težave s kožo, zlasti s kožo obraza vse pogostejše, bi se morali pri izbiri negovalnih sredstev osredotočiti predvsem na naravne sestavine. Eno izmed teh je tudi olje iz chia semen, ki ga bomo danes uporabili za pripravo obrazne maske iz chia semen.

Komu je namenjena obrazna maska?

Obrazna maska iz olja chia semen je primerna za nego vseh tipov kože, tudi občutljive in suhe kože. Olje vsebuje omega-3 maščobne kisline, ki so primerne za nego zrele in suhe kože, pomagale pa vam bodo ohraniti lepo in napeto kožo, brez gubic.

Pogosto ljudje pri pripravi obraznih mask iz chia semen delajo napake, zaradi katerih obrazne maske niso tako učinkovite, kot bi bile sicer. Najpogostejša napaka je priprava obrazne maske iz chia semen, ki jih namočimo v vodo in tako dobimo gel, ki ga nanesemo na obraz. Ker so vlaknate zunanje membrane chia semen predebele, jih naša koža ne more absorbirati, kar pomeni, da je obrazna maska v tem primeru neučinkovita. Zadeve se lahko lotimo na dva načina. Chia semena lahko zmeljemo in jih šele nato pomešamo z vodo, ki ji dodamo še nekaj kapljic eteričnega olja, lahko pa preprosto uporabimo olje iz chia semen.

Priprava obrazne maske je povsem preprosta. 2 žlicama olja iz chia semen dodamo 2 kapljici eteričnega olja sivke in masko nanesemo na očiščen obraz. Pustimo delovati nekaj minut, nakar obraz dobro speremo s toplo vodo.

(Povzetek članka po: http://lavishlynatural.com/hairrepair/)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here