Kako narediti domači vosekPasta za odstranjevanje dlačic so uporabljali že tisočletja nazaj. Depiliranje lahko opravimo na različne načine. Eden enostavnejših je po tem receptu:

Potrebujete:

1 skodelico sladkorja (cca 2 dl)

1 sveže iztisnjeno limono (sok)

 

Priprava:

Sladkor vsujemo v posodo in ga segrevamo na malem ognju, dokler se postopoma ne stopi. Še preden se stopi dodamo sok limone.

Sok in sladkor ves čas mešamo.

Ko zagledate mehurčke in pasta postane tekoča jo izklopite.

Bodite pozorni, tekočina je od začetka dokaj tekoča in se z hlajenjem strjuje. V kolikor se vam zdi pretrda, dodajte manjšo količino limoninega soka.

Pustite, da se ohladi na cca 30°. Med hlajenjem sladkorno pasto več krat premešajte.

Pasto z nožem namažite v smeri  rasti dlak. Čez vosek položite bombažno krpo in jo odstranite v obratni smeri kot dlačice rastejo. Sladkorno pasto lahko na koncu operete z mlačno vodo in kožo negujete z Aloe vera gelom. Odlično ponudbo Aloe Vera gela lahko najdete kar tukaj >>.

Aloe vera gel-500x500

NASVET: Tako doma narejen vosek je odličen in večkrat kot boste poskušali z depilacijo bolj boste dobivali občutek kakšna struktura paste je najboljša za odstranjevanje dlačic. Za vse, ki niste prepričani ali bi domači vosek tudi preizkusili smo izbrskali videoposnetek priprave in uporabe:

2 KOMENTARJI

    • Pozdravljena ga. Silvija, hvala za vaše vprašanje. Menimo, da je najbolje, da kar sami poskusite, kako ustreza na vašo kožo. Zadeva je precej efektivna, poceni in pusti lepo kožo za seboj. Ker pa je zadeva nekoliko bolj mlačna, lahko kožo kasneje negujete z kakšnim čudovitim gelčkom. V kolikor ste poskusila, nam prosim javite, kako vam je ustrezalo.

      Lep pozdrav, Anja

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here