Prihaja najlepši čas v letu, ki ga preživljamo z družino in prijatelji. Gre za neprecenljive trenutke, ki jih ni mogoče nadomestiti s čim drugim.

Za številne med nami pa je to tudi čas, ko se sprašujemo, kaj podariti svojim najbližjim. Zagotovo imajo večjo vrednost darila, v katera vložimo svoj čas in ljubezen. Za vas smo poiskali eno izmed čudovitih daril – piškote iz kozarca. Gre za mešanico sestavin, ki jih potrebujemo za pripravo piškotov. S tem čudovitim, prazničnim darilom zagotovo ne morete zgrešiti!

 

Za začetek potrebujete litrske steklene kozarce.

  1. Poiščite svoj najljubši recept za pripravo piškotov in zberite vse potrebne sestavine.
  2. Pri sestavinah ne poznamo omejitev. Poleg osnovnih sestavin, kot so moka, sladkor in pecilni prašek, lahko (odvisno od recepta) dodate tudi bombone M&M, čokoladne kapljice, kokosovo moko, orehe, lešnike, brusnice,…
  3. Sestavine je potrebno nanesti v plasteh, pri čemer si lahko pomagate z lijakom. Po nanosu prve plasti jo potlačimo z žlico in nanesemo drugo plast. Nadaljujemo, dokler nimamo v kozarcu vseh sestavin. Več kot bo plasti in različnih barv, bolj privlačen bo kozarec.
  4. Kozarec zapremo in mu priložimo seznam sestavin, ki jih je potrebno dodati pred peko. Običajno so to jajca in maslo oziroma margarina. Dodamo lahko tudi kratka navodila na pripravo – pripravljeno testo oblikujemo v kroglice, ki se med peko sesedejo v obliko piškotov. Temperatura pečice je odvisna od recepta, ki smo ga uporabili.
  5. Za okrasitev kozarca lahko uporabimo darilne trakove, pentlje, barvne niti, razne nalepke, washi trakove, cofke, vrvice,… Pomembno je, da pustimo domišljiji prosto pot.

 

Čudovito praznično darilo je pripravljeno. S piškoti iz kozarca boste zagotovo navdušili svojo družino in prijatelje, saj so neverjetno okusni in kar je še pomembneje – izdelani z ljubeznijo.

V kolikor želite še več receptov za piškote iz kozarca smo samo za vas izbrskali odličen prispevek, ki prikazuje kako izdelati piškote iz kozarca. Preverite vse:

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here