Diete nam vselej obljubljajo skorajda nemogoče rezultate. Zavedati se moramo, da je način prehranjevanja potrebno dolgotrajno spremeniti, zato se moramo drugačnega (bolj zdravega načina prehranjevanja) držati tudi takrat, ko z dieto prenehamo. V članku preverite, kateri so tisti koraki, ki nam pomagajo vzdrževati ustrezno telesno težo tudi takrat, ko z dieto končamo, preverite pa tudi jedilnik za 7-dnevno dieto za raven trebuh.

  • Odrekanje skupini hrane, ki ni dobra za naše telo

V mislih imamo predvsem kofein, rafinirani sladkor, alkohol in predelano hrano. Če odstranimo te 4 vrste živil iz našega jedilnika, smo na odlični poti pri doseganju ravnega trebuha.

  • Privoščimo si

Vsi hrepenimo po sladkarijah oziroma po hrani, ki jo preprosto obožujemo. Rešitev je, da enkrat tedensko goljufamo in si privoščimo želeno hrano oziroma sladkarijo v manjši količini, saj bomo tako pospešili metabolizem.

  • Prehranska dopolnila, ki vsebujejo ribje olje

Ribje olje je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, ki jih naše telo nujno potrebuje. Če ne zaužijemo dovolj rib, so odlična rešitev tudi kapsule, ki vsebujejo ribje olje. Ti dodatki pomagajo pri kurjenju maščob in posledično poskrbijo tudi za raven trebuh.

  • Ne preskakujmo zajtrka

Zajtrk je najpomembnejši obrok, pa vendar ga radi preskočimo. Zaužiti ga moramo v roku ene ure odkar smo se prebudili, vsebovati pa mora vse hranilne snovi, ki jih naše telo potrebuje. Zjutraj je najbolje zaužiti ogljikove hidrate, da telo napolnimo z energijo.

  • Poslovimo se od gaziranih pijač

Gazirane pijače vsebujejo plin in sladkorje, ki povečajo količino maščob na našem trebuhu. Zamenjajmo jih z naravnimi pijačami, kot sta voda in zeliščni čaj.

  • Uživanje zelenjave

Zelenjava je zelo zdrava, zato jo moramo redno vključevati v našo prehrano. Uživanje surove zelenjave obremeni naše telo, zato je bolje, da zelenjavo nekoliko pokuhamo na pari.

  • Zmanjšanje vnosa soli

Zadrževanje vode v telesu vpliva tudi na napihnjenost trebuha. Sol privlači vodo, s čemer prispeva k pridobivanju dodatnih maščob. Najbolje je, da preklopimo na začimbe brez soli (kajenski poper), saj bomo kmalu opazili razliko.

  • Uživanje probiotičnih jogurtov

Bakterije v črevesju imajo pomembno vlogo pri prebavi hrane. Njihovo neravnovesje lahko dejansko moti prebavni sistem in pripelje do napihnjenosti. Privoščimo si grški jogurt brez dodanih sladkorjev.

  • Uživanje tekočine

Zadostne količine vode so ključnega pomena za zdravo telo. Pomagajo nam tudi pri težavah z napenjanjem. Na dan moramo popiti vsaj osem kozarcev vode.

  • Odrekanje žvečilnim gumijem

Nekateri ljudje imajo navado žvečiti žvečilne gumije ves dan. Nadomestimo jih lahko z grizljanjem mandljev, ki so zdravi za naše telo.

Jedilnik

  1. dan:

Zajtrk: Omleta iz treh beljakov z 75 g sesekljane, mešane paprike in peščica špinače

Dopoldanska malica: 2 rezini piščančjih prsi na polnozrnatem toastu s ½ rdeče paprike, narezane

Kosilo: Na žaru pečene piščančje prsi, listnata solata, rdeča paprika, stročji fižol in ¼ žlice olivnega olja

Popoldanska malica: 50 g puranjih prsi s ¼ kumare, narezane

Večerja: 100 g na žaru pečenih piščančjih prsi z brokolijem, kuhanim na pari

2.dan:

Zajtrk: Pečena piščančja prsa s peščico na pari kuhanega ohrovta

Dopoldanska malica: 2 rezini puranjih prsi na polnozrnatem toastu in polovica zelene paprike, narezane

Kosilo: Pečena vahnja (riba) z mešano zeleno solato, ½ žlice oljčnega olja

Popoldanska malica: 100 g puranjih prsi s75g na pari kuhanega brokolija

Večerja: En lososov zrezek s sesekljanim koprom in stročjim fižolom, kuhanim na pari

3.dan:

Zajtrk: 100 g dimljenega lososa, špinača

Dopoldanska malica: 100 g piščančjih prsi s ½ rumene paprike, narezane

Kosilo: Na žaru piščančje prsi z vrtno solato in ½ žlice oljčnega olja

Popoldanska malica: 100 g purana z ¼ avokada

Večerja: Jagnječji zrezek na žaru, na pari kuhana brokoli in špinača

  1. dan:

Zajtrk: umešana jajca (ena cela in dva beljaka), paradižnik, stročji fižol

Dopoldanska malica: 100 g puranjih prsi z ¼ kumare, narezane

Kosilo: Pečen file trske s solato, paradižnik, špinača in ½ žlice oljčnega olja

Popoldanska malica: 100 g piščančjih prsi s ½ bučke na žaru

Večerja: 100 g piščanca s ½ oljčnega olja in zelene zelenjave

5.dan:

Zajtrk: 200 g puranjih prsi z ¼ avokada in ¼ kumare, narezano

Dopoldanska malica: Dve trdo kuhani jajci s ½ rdeče paprike, narezane

Kosilo: 150 g kozic na žaru z zeleno solato in paradižnikom, pol žlice oljčnega olja

Popoldanska malica: 100 g puranjih prsi s petimi mandlji

Večerja: 100 g piščančjih prsi z brokolijem, kuhanim na pari

  1. dan:

Zajtrk: File vahnje, pripravljen na žaru s praženimi bučkami in papriko

Dopoldanska malica: 100g piščanca z enim paradižnikom

Kosilo: 150 g purana z zeleno solato, na pari kuhan brokoli, pol žlice olivnega olja

Popoldanska malica: 100g piščanca s petimi orehi

Večerja: 150g-200g zrezek, s stročjim fižolom in brokolijem, kuhanim na pari

7.dan:

Zajtrk: Omleta iz treh jajc, 1 paradižnik, na pari kuhana špinača

Dopoldanska malica: 100g purana s petimi brazilskimi orehi

Kosilo: 150 g piščančjih prsi z zeleno solato in beluši, kuhanimi na pari

Popoldanska malica: 100g purana z ¼ kumare, narezane

Večerja: Piščančje prsi na žaru, brokoli, kuhan na pari

Priporočamo vam, da z dieto pričnete v času vikenda. Meso vedno pripravljamo na kokosovi masti.

(Povzetek članka po: http://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/diet/7-day-flat-belly-diet-plan/articleshow/11461004.cms)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here