Obožujete nutello? Potem boste zagotovo navdušeni nad receptom, ki smo ga tokrat izbrskali za vas.

Za pripravo doma narejene nutelle potrebujemo:

  • 40 g celih mandljev,
  • 160 g lešnikov,
  • 1 celo in še ¾ skodelice polnomastnega mleka,
  • 60 g mleka v prahu,
  • 3 žlice medu z blagim okusom,
  • ščepec soli,
  • 170 g grenke čokolade,
  • 140 g mlečne čokolade.

Priprava:

  • Mandlje in lešnike razporedimo po pekaču in jih na 180°C pečemo 10-15 minut, vmes pa jih nekajkrat dobro premešamo. Naš cilj je, da oreščki malce porjavijo.
  • Medtem ko pečemo oziroma pražimo oreščke, združimo polnomastno mleko z mlekom v prahu, medom in soljo in počasi segrevamo.
  • Posodo odstranimo s štedilnika.
  • Obe vrsti čokolade raztopimo z uporabo vodne kopeli ali pa z uporabo mikrovalovne pečice.
  • Ko oreščki porjavijo, jih odstranimo iz pečice in jih zdrobimo.
  • Ker morajo biti oreščki mleti, si lahko pomagamo z uporabo multipraktika.
  • Oreščkom v multipraktiku sedaj dodamo še topljeno čokolado in mešanico s toplim mlekom.
  • Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
  • Pripravljeno zmes prelijemo v steklene kozarce s pokrovom, ki jih hranimo v hladilniku. Nutelle je običajno dovolj za dva steklena kozarca srednje velikosti.

Doma narejena nutella je uporabna 1 teden.

Če si želite zdravega sladkanja, je ta odličen recept fantastična alternativa nutelli, ki jo kupimo v trgovini. Želimo vam veselo sladkanje.

Morda boste v spodnjem videu našli še kakšno zamisel za prirejanje recepta:

(Povzetek članka po: https://www.davidlebovitz.com/homemade-nutella-recipe-chocolate-hazelnut-spread/)

 

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here