Obožujete nutello? Potem boste zagotovo navdušeni nad receptom, ki smo ga tokrat izbrskali za vas.
Za pripravo doma narejene nutelle potrebujemo:
- 40 g celih mandljev,
- 160 g lešnikov,
- 1 celo in še ¾ skodelice polnomastnega mleka,
- 60 g mleka v prahu,
- 3 žlice medu z blagim okusom,
- ščepec soli,
- 170 g grenke čokolade,
- 140 g mlečne čokolade.
Priprava:
- Mandlje in lešnike razporedimo po pekaču in jih na 180°C pečemo 10-15 minut, vmes pa jih nekajkrat dobro premešamo. Naš cilj je, da oreščki malce porjavijo.
- Medtem ko pečemo oziroma pražimo oreščke, združimo polnomastno mleko z mlekom v prahu, medom in soljo in počasi segrevamo.
- Posodo odstranimo s štedilnika.
- Obe vrsti čokolade raztopimo z uporabo vodne kopeli ali pa z uporabo mikrovalovne pečice.
- Ko oreščki porjavijo, jih odstranimo iz pečice in jih zdrobimo.
- Ker morajo biti oreščki mleti, si lahko pomagamo z uporabo multipraktika.
- Oreščkom v multipraktiku sedaj dodamo še topljeno čokolado in mešanico s toplim mlekom.
- Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
- Pripravljeno zmes prelijemo v steklene kozarce s pokrovom, ki jih hranimo v hladilniku. Nutelle je običajno dovolj za dva steklena kozarca srednje velikosti.
Doma narejena nutella je uporabna 1 teden.
Če si želite zdravega sladkanja, je ta odličen recept fantastična alternativa nutelli, ki jo kupimo v trgovini. Želimo vam veselo sladkanje.
Morda boste v spodnjem videu našli še kakšno zamisel za prirejanje recepta:
(Povzetek članka po: https://www.davidlebovitz.com/homemade-nutella-recipe-chocolate-hazelnut-spread/)