Hmm, ravno danes imam občutek, da lahko ustvarim nekaj posebnega za svoj popoln zajtrk. Torej, kaj rabim?

Ovseni kosmički, semena, oreščki? Imam.
Kokokosv čips za še bolj čaroben okus? Imam.
Kaj pa jogurt, za dodatno čarovnijo okusov? Jaa!

Orehi niso dobri samo za jogurt, temveč je odlično nadomestilo za žita. Odlično se poda z mandljevem mlekom. Njami. Postrezite si z rokami. Ali pa z lopato. Ni potrebno imeti skodelice. Ne sodim.

Kokosov Müsli je odličen. Dodajte mu tudi suho sadje, če ga imate radi. Ta müsli je idealen tudi za vegane. Prav zaprav je v temu müsliju dodan kokos prav zaradi tega, ker me je privlačno gledal iz poličke. To je edini razlog. Saj ne, preprosto odličen mi je. In vedela sem tudi, da se odlično ujema z orehom in  konopljinimi semeni. To je preprosto ubijalska kombinacija (v dobrem smislu!)

Torej, bi imela odličen recept, kateri je navdušil mene in še vse ostale prijateljice?

Potrebuješ:
¼ skodelice kokosovega olja
¼ skodelice agavinega sirupa
žličko vanilijine esence
½ žličke soli
½ žličke cimeta
skodelica zdrobljenih orehov
skodelica nesladkanega kokosovega čipsa
¾ skodelice konopljnih semen
½ skodelice bučnih semen

No, dodali smo še nekaj sestavin, za še bolj bombastičen okus. Če vam katera sestavina ustreza, jo lahko seveda zamenjate s čim, kar imate raje oziroma da vam je v tem trenutku dostopno.

Kako pripraviti ta odličen zajtrk?
1.) V ponev dajte koskosovo olje ter mu dodajte agavin sirup, vanilijino esenco, cimet in sol. Mešajte nad ognjem nad srednjim ognjem, dokler se kokosovo olje ne stopi.
2.) V veliki posodi pripravite kombinacijo ovsenih kosmičev in oreščkov. Dodajte kombinacijo iz 2. Točke in dobro premešajte.
3.) Pripravljeno mešanico porazdelite po pekaču in ga dajte v ogrevano pečico za 15 minut.
4.) Ko začne prijetno dišati, odstranite pekač iz pečice. Po mešanici posipajte konopljina in bučna semena in dajte pečt še za dodatnih 12-15 minut, dokler pripravek ni zlato rjav.
5.) Ko je pripravek pečen, ga po odvzemu iz pečice hladite vsaj 20 minut preden si vse skupaj privoščite. To granolo lahko skladiščite na sobni temperaturi v tesno zaprti steklenički do 14 dni.

Pa dober tek!

 

(Članek povzet po: http://www.veganinsanity.com)

Dodaj odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here